header image

Oog en gezichtsbescherming

< Terug naar overzicht
jagatex
jagatex
jagatex]
jagatex
jagatex
jagatex
jagatex
jagatex
jagatex
jagatex
jagatex
jagatex

In talloze arbeidsomstandigheden lopen de ogen gevaar. Vaak worden onverantwoorde risico’s genomen door oogbescherming niet te gebruiken waar dat wel nodig is. Veel gehoorde beweegre­denen zijn onder andere:
“Mijn veiligheidsbril past niet goed”; Hij doet pijn aan m’n oren”; “Ik krijg er zo’n zere neus van”. Wij hebben daarom uitsluitend oog- en gelaatsbescherming in het assortiment, die voldoet aan de hoogste eisen van draagcomfort. De beste bescherming is namelijk de bescher­ming die daadwerkelijk wordt gedragen.
De oogbescherming is bedoeld om zowel het zicht op de arbeidsplaats ongehinderd te behouden als de ogen te beschermen tegen aantasting door mechanische en fysieke bedreigingen.
De oog- en gelaatsbescherming is als volgt gerangschikt:
Veiligheidsbrillen
Onder een veiligheidsbril wordt verstaan een montuur of frame waarin, al dan niet verwisselbaar, een centrale ruit of twee glazen of lenzen zijn aangebracht. Veiligheidsbrillen moeten voldoen aan de EN 166.
Bescherm- en overzetbrillen
Een overzetbril bestaat uit een frame, dat rond de oogkassen en op het gezicht aansluit en is voorzien van twee glazen of een centrale ruit. Beschermbrillen worden ingezet bij lichte werkzaamheden of als bezoekersbril. Beide brillen voldoen aan de EN 166.
Ruimzichtbrillen
Een ruimzichtbril bestaat uit een kunststof zichtvenster, dat is gevat in een op het gezicht aanslui­tend montuur dat beide ogen geheel omsluit en meestal is voorzien van een elastische band en vol­doet aan de EN 166.
Gelaatsschermen
Een gelaatsscherm is een combinatie dat gedragen kan worden aan een hoofdband of in combina­tie met een veiligheidshelm.
Lashelmen en lasschilden
Lashelmen en lasschilden zijn in het algemeen verkrijgbaar in twee materialen: vulkaanfiber en kunststof. Beide kwaliteiten voldoen aan de EN 175.

Merken