header image

Hoofdbescherming

< Terug naar overzicht
jagatex
jagatex
jagatex
jagatex

Hoofdletsel kan ontstaan door vallende,- omvallende of wegschietende voorwerpen, dan wel door het stoten van het hoofd, maar ook (vloei)stoffen kunnen hoofdletsel veroorzaken. Door het dragen van een veiligheidshelm wordt in veel gevallen ernstig hoofd- en/of hersenletsel voorkomen.
Het dragen van een veiligheidshelm is niet gebonden aan bepaalde beroepen, maar afhankelijk van de risico’s op de arbeidsplaats.
Hoofdbeschermingsmiddelen worden ingedeeld in twee groepen:

  • industriële veiligheidshelmen
  • hoofdbedekkingsmiddelen

Industriële veiligheidshelmen
Industriële veiligheidshelmen zijn primair bedoeld om de drager te beschermen tegen vallende,- omvallende of wegschietende voorwerpen en daardoor hersen- en overig hoofdletsel te beperken.
Een veiligheidshelm is opgebouwd uit een helmschaal, een klep, een binnenwerk, een schokabsorberende vulling in de randen en een achterhoofdband en dient voorzien te zijn van een verstelmogelijkheid. Een veiligheidshelm moet voldoen aan de Europese norm EN 397 “Industriële veiligheidshelmen” en is voorzien van een CE-markering.
 
Bedrukken van veiligheidshelmen
Er bestaat ook de mogelijkheid om uw helmen te personaliseren. Bedrukking in hoge kwaliteit geeft de helm een professionele uitstraling. Het is mogelijk om op vrijwel iedere plaats van de schaal een logo te plaatsen. Vraag ons naar de mogelijkheden.
Hoofdbedekkingsmiddelen
Onder hoofdbedekkingsmiddelen worden verstaan:

  • stootpetten
  • haarnetjes, wokkels, etc.
  • capuchons, mutsen en petten